sob07272024

Aktualizovanépon, 11 mar 2024 2pm

  • Vytvoriť účet
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    Polia označené hviezdičkou (*) sú povinné.

AhojTrnava.sk

Back Úvod Spoločnosť Rozhovory Nechcem, aby mi musel rap platiť nájom

Nechcem, aby mi musel rap platiť nájom

Do trnavského Artklubu zavítal obľúbený slovenský raper Strapo spolu s domácim DJom Spinom. Okrem informáciách o novopripraovanom albume sa snami podelil o svoju filozofiu tvorenia hudby, alebo spojitosťou s LokalTV.

strapo rozhovor 20150404 1953936338

Na facebooku sme sa dozvedeli, že si rodákom z Trnavy, je to pravda?


Ja som sa narodil klasicky v trnavskej pôrodnici, no potom sme bývali v Blave. Papierovo ale môžem povedať, že som trnavský rodák. Mám tu aj babku a v okolí rodinu. Nejakým spôsobom som sa tu zdržoval celé detstvo. 

Často koncertuješ v Trnave?

Akurát dnes sme sa bavili, že tu nekoncertujeme tak často ako by som si predstavoval. Ale musím povedať, že zatiaľ vždy keď sme tu hrali (klope na drevo) bola vynikajúca atmosféra a ľudia prišli.

Hrali ste už aj tu v ArtKlube?

V káčku som naposledy hral keď som ešte robil freestyle. Potom sme vždy hrali niekde inde- v Monkey, v anfiteátri, na kríčku...

strapo rozhovor 20150404 2006481554

Neplánuješ nový album? Dvadsať trojka je už predsa len staršia.

Plánujem. Mám tri roky starý album a vlastne aj teraz sním koncertujem. Nový album sa bude volať Verzus a vyjde tento rok. Malo by to byť približne v máji, alebo v júni.  

Zahráš nám dnes niečo z neho?

Dnes nebudem hrať Echo napríklad. Úplne prvý singel z nového albumu ešte nehrávam, ale budem ho hrať keď bude trochu bližšie k vydaniu albumu. Dávam takú acapellu tesne pred koncom z novej veci, takže niečo nové tam určite bude.

Stále piješ na koncertoch Hennessy?

Hennessy pijem rád, hej.

Postrehli sme, že sa angažuješ okolo LokalTV.

Som s tým projektom nejakým spôsobom spojený. LokalTV je super. Chalani chystajú tento rok film - Lokalfilmis. Podľa mňa obrovská vec. Prvý animovaný slovenský film.

Čo aktuálne počúvaš?

Ja som taký, že keď robím album, alebo iný projekt nepočúvam v tej chvíli nič rapové. Ani naše, ani zahraničné. Nemal by som to svedomie, že tam nebude cítiť , že som počúval toto a toto. Takže momentálne počúvam viac hudby mimo rapu, tvrdšie veci a je to aj cítiť z mojej tvorby. Povedal som si, že všetci sa strašne ohýbajú mainstreamu a hrozne sa k nemu snažia priblížiš. My som Spinom sme si vždy išli svoje a už to snami bude len horšie. Rád hovorím jednu frázu okolo tohto albumu: „Že ostatní sa nebudú so mnou už asi chcieť kamarátiť.“

 

strapo rozhovor 20150404 1492533329Ako tráviš voľný čas?

Teraz sa snažím presvedčiť sám seba, aby som začal cvičiť. Potrebujem cvičiť aby som bol v pohode, no voľný čas je pre mňa komodita, ktorú nemám. A keď ho mám, tak sedím doma a hrám playstation, alebo pozerám seriály.

Stále máš popri hip-hope ďalšiu prácu?

Stále robím od pondelka do piatku, ale robím niečo trochu iné, uvoľnenejšie, kreatívnejšie čo mi vyhovuje viac. Dostal som sa s rapom do takej úrovne, že už som nevedel robiť tú normálnu robotu. Takže teraz som našiel niečo čo sa dá trošku viac skĺbiť aj keď sa stále snažím ísť tou istou linkou, že nechcem žiť z rapu aj keď môžem.

Prečo?

Mám pocit, že každý kto sa zmieril stým, že zarába už len z hudby to začne kaziť. Je to také, že vypočítavaš koľko máš koncertov za mesiac, či dokážeš zaplatiť nájom, či si vieš odložiť na auto, na toto, toto... Čiže keď my máme obdobie koncertov, že ich je veľa a keď všetko ide ako má, tak je to cítiť. Ja potom spravím klipy, urobím z toho tričká, alebo urobím niečo  iné a tie peniaze sa točia. Nechcem, aby mi musel rap platiť nájom.

Takže čo zarobíš z rapu vrazíš do rapu?

Hej, hej, to je filozofia podobná red bullu. 70-80% zisku ide naspäť do marketingu. 

Článok a fotky: Michal Haviar, Michal Staník

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť