sob07272024

Aktualizovanépon, 11 mar 2024 2pm

  • Vytvoriť účet
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    Polia označené hviezdičkou (*) sú povinné.

AhojTrnava.sk

Back Úvod Šport Futbal Trnavskí futbalisti si príliš neoddýchnu

Trnavskí futbalisti si príliš neoddýchnu

Osudom tých najlepších futbalových tímov je neustále hrať. Počas leta si oddýchnu maximálne na pár týždňov. Končiaca sezóna totiž pomerne plynulo prechádza do ďalšej. Rok 2019 bol sprevádzaný finálovým turnajom Ligy národov. Takmer okamžite po ňom začala i Copa America. Vrchol Juhoamerických majstrovstiev i šampionátu severnej a strednej Ameriky, ktorý nesie názov Golden Cup, sa odohral len pred pár dňami. Naopak, Africký pohár národov bude mať svoje úplné finále dňa 19. júla.

Trnavskí futbalisti si príliš neoddýchnu

Program bude nabitý

Len nedávno sa v Trnave konal taktiež boj o dobre známy Československý superpohár. To, že leto nie je futbalovo hluché na žiadnych zo svojich frontov dokazuje aj stále nabité online stávkovanie i prestupy. Hovoriť môžeme napríklad i o Miroslavovi Stochovi, ktorého transfer zo Slavie Praha ho zaviedol do PAOKu Solún. Pražská Slavia pritom vyhrala Superpohár a zdolala domáci Spartak. Hráči Trnavy budú už čoskoro účastníkmi prvých predkôl klubových súťaží UEFA. Podobný scenár čaká aj ďalšie tri slovenské tímy. Majstrovský Slovan Bratislava sa predstaví v Lige majstrov; Spartak, DAC 1904 Dunajská Streda a MFK Ružomberok zas budú štartovať v Európskej lige. Odvety budú o týždeň neskôr a pokiaľ tímy postúpia, uvidíme ich aj v predkole číslo dva, ktorého zápasy sú naplánované na 23. až 25. júla. Opäť sa uplatní pravidlo, že odvety prídu o týždeň na to. Mimo toho sa môžeme tešiť aj na začiatok domácej prvej ligy, ktorý sa bude konať už 20. a 21. júla. Tretie kolo Európskej ligy i Ligy majstrov môžeme očakávať 6. až 8. a 13. až 15. augusta. Týždeň po tom štartuje playoff. 27. až 29. august zas bude venovaný skupinovým fázam. 

Anglické kluby i reprezentačné zápasy

V auguste sa okrem už spomínaných termínov môžeme pripraviť aj na Community Shield, ktorý sa uskutoční už štvrtého augusta. Ide o zápas víťaza anglickej Premier League a FA Cupu. Tento rok však bude situácia výnimočná, nakoľko Manchester City vôbec premiérovo v celej histórii anglickej ligy získal všetky domáce tituly - vyhrali domácu ligu, FA Cup i Ligový pohár. Manchester City si preto zahrá s FC Liverpoolom, ktorý nesie titul vicemajstra. Ten okrem toho navštívi i Istanbul kvôli európskemu Superpoháru. Postavia sa FC Chelsea, ktorá Londýnu priniesla titul EL. Začiatok septembra už bude venovaný i reprezentačnému futbalu. Šiesteho septembra si do Trnavy prídu zahrať Chorváti v rámci kvalifikácie Majstrovstiev Európy. Proti Maďarsku si slovenskí reprezentanti zahrajú deviateho septembra v Budapešti.

zdroj a foto: OMR UK

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť